076-2055 190

E-mailmarketingcampagne

Black Friday: optimaliseer jouw e-mailcampagne met onze tips

Black Friday is het ideale moment voor een knallende e-mailcampagne. Maar met jou doen heel veel organisaties dat. Hoe val je op en welke fouten kun je voorkomen?

Black Friday shoppen

Black Friday en Cyber Monday zijn dé momenten om je omzet een boost te geven via een slimme e-mailmarketingcampagne. Samen met jou mailen echter heel veel bedrijven massaal hun contacten met acties en kortingen. Hoe val je in deze periode op in de inbox? Lees onze tips en haal alles uit jouw Black Friday campagne.

Tip 1: Begin op tijd met profielverrijking.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen aan je Black Friday campagne. Ons advies? Start rond augustus. Om tijdens de Black Friday periode aandacht te trekken in de inbox, zijn personalisatie en relevantie van groot belang. Start daarom in augustus al met een profielverrijkingscampagne om meer over jouw contacten te weten te komen. Focus daarbij op de data die je daadwerkelijk gaat inzetten. Less is more, maar zorg er wel voor dat je uitvraagt wat je nodig hebt.

Tip 2: Maak keuzes in je aanbod.

Die profielverrijking kun je ook slim inzetten om je aanbod te laten aansluiten op je ontvangers. Segmenteer en durf te kiezen. Het is beter om één tot vier scherpe acties uit te lichten dan 20 producten onder elkaar in je mailing te zetten. Hoe langer het duurt voordat je lezer een interessante aanbieding in je mail ziet, hoe lager de kans dat die mailing converteert.

Tip 3: Focus op de juiste timing.

Denk na over de timing van je actie. Wil je echt op Black Friday zelf gaan mailen? Als iedereen dat doet? Of kies je ervoor hier een maand van tevoren al op in te spelen? Wellicht juist erna? Vergeet ook het verzendmoment niet. In de meeste DMP’s, CDP’s en e-mailmarketingplatformen is het mogelijk te kijken naar de leesmomenten van je ontvangers. Zoom hier alvast op in, analyseer vorige (Black Friday) campagnes en gebruik A/B testen om het beste verzendmoment voor jouw contacten te ontdekken.

Tip 4: Wees creatief en uniek.

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan: wees uniek in je Black Friday actie. Jouw contacten krijgen de hele dag door acties en kortingen te zien. Een ‘gratis verzending’ dekt de lading tijdens Black Friday echt niet. Zorg ervoor dat je goed nadenkt hoe je relevant bent voor je ontvangers. Bekijk ook welke campagnes en acties in het verleden de beste conversies opleverden. Wees niet bang om uit te pakken en doe dat op een creatieve manier. Zorg dat je opvalt en dat jouw contacten niet om je heen kunnen.

Tip 5: Sla Black Friday niet over.

De van oorsprong Amerikaanse Black Friday duidt het begin aan van de kerstinkopen periode. Het wordt vandaag de dag vooral gebruikt om fikse kortingen te geven. Ook in de Nederlandse winkels en webshops is Black Friday niet meer weg te denken.

Waarom is het slim hier als bedrijf aan mee te doen? Je zet jezelf op de kaart aan het begin van een belangrijke periode. Als jij je in de kijker van je contacten speelt, zullen zij aan je blijven denken als het gaat om inkopen voor Sinterklaas en Kerstmis. Zorg er dus voor dat je zeker een e-mailmarketingcampagne inzet tijdens de Black Friday periode.

Kom jij handen tekort?

Heb je geen tijd voor een Black Friday campagne? Mis je de tools om een slimme profielverrijking op te zetten? Of wil jij je eigen knowhow over e-mailmarketing vergroten? Schakel dan Your A Team in om jouw e-mailmarketing echt te laten exploderen.

Plan een gesprek

Meer kennis

Alle kennis